Foto
Naar boekenbeurs geweest dezen morgend. Van Royen’s tweede boekje gekocht. Ben benieuwd wat hij nog meer te vertellen heeft. Ook het boek van H. Lampo, Joachim Stiller en ik (zijn autobiographie) aangeschaft.

Om op Van Royen terug te komen. Was dezen morgend niet op de boekenbeurs. Zijn uitgever beweerd , dat belangstellenden altijd welkom zijn bij mijnheer van Royen. Feitelijk loop ik al een hele tijd rond, met de gedachte hem eens te ontmoeten, vooral omdat hij vlakbij woont; of is het omdat hij zo dichtbij woont dat er niets van komt?

NVDR: Het gaat hier over August van Roeyen wiens eerste boek ‘De Steen der Wijzen’ van een voorwoord voorzien werd door Hubert Lampo. Dhr Van Roeyen woonde met zijn echtgenote werkelijk zeer dichtbij, nl. op het Valaar richting de grens met Hoboken. Later ontmoette Daniël dhr Van Roeyen regelmatig bij de kruidenier die ergens tussen de beide adressen in gelegen was.

Het tweede boekje ‘De Steen rolt verder’ wordt hier voorgesteld in een krantenartikel uit DNG 02.11.1979. Dit is beter leesbaar als pdf



Your comment will be posted after it is approved.


Leave a Reply.